Gerookte vis paté


Dubbel genieten.....koken met whisky !

Benriach gerookte makreel paté


fingerfoodrecept voor 6 personen


350 gr gerookte makreel

25 cc witte wijn azijn

30 cc Benriach Dark Rum wood 15 jaar

Snufje cayenne peper 


Alles in de blender tot het een paté structuur heeft.

Late  koelen en serveren in kleine bakjes met toast


Romige garnalen met Talisker

Fingerfood recept voor 6 personen

25 gr boter

Gesnipperd sjalotje

400 gr grote garnalen

50 cc Talisker whiksy

150 cc kookroom

Theelepel bieslook

Zout en vers gemalen peper

50 gr verbrokkelde cheddar kaas


Fruit het gesnipperde sjalotje in de boter

Voeg de garnalen toe en maak ze warm

Voeg de whisky toe, breng het aan de kook en neem het dan van het vuur af

Voeg de kookroom toe

Verwarm alles opnieuw maar laat het niet koken

Roer de gesnipperde bieslook er door

Verdeel het over stenen schaaltjes

Strooi er de verbrokkelde kaas over en zet het onder de grill tot de kaas gesmolten is

Serveren met geroosterd wit brood of toast




I