Gerookte zalm met whisky coctailsaus


Dubbel genieten.....koken met whisky !

Gerookte zalm met whiskycocktailsaus

voor 4-6 personen


4 eetlepels mayonaise

4 eetlepels kookroom

2 eetlepels tomatenketchup

2 eetlepels witte wijn

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel fijngeraspte ui

2 theelepels worchestersauce

zout, peper

paprikapoeder

blaadjes sla

whisky naar smaak (voorkeur beetje peaty maar mag willekeurig echter géén port of sherry gerijpte whisky)

200 gr gerookte zalm


Een smeuig sausje maken van de mayonaise, room, tomatenketchup, witte wijn, citroensap, geraspte ui, worchestersauce, zout, peper en paprikapoeder. Naar eigen smaak whisky toevoegen.

In 6 coupes de sla verdelen en daarop de gerookte zalm verdelen. De saus erop schenken. Garneren met toefje peterselie


I